Další týden v Londýně

Tak mám za sebou další týden v Londýně. Měl jsem poměrně volno, poněvadž můj dosavadní zaměstnavatel pro mě neměl teďka žádnou práci, jelikož se dělaly nějaké úpravy na baráku, které bych asi nedal. Do práce jsem nastoupil až v pátek a myslím, že na nějakou dobu budu mít zas co dělat. Volného času jsem využil tak, že jsem zkoušel sehnat nějaký jobík v IT. Zaregistroval jsem se tedy v knihovně, kde je možné využívat denně internetového připojení, aniž byste museli něco platit. Je to ale časově omezené, takže denně můžete strávit na netu pouze jednu hodinu. Nicméně i to je celkem dostačující. Vyhledal jsem si několik inzerátů, doma si v klidu připravil emaily a druhý den jsem je rozeslal. Také jsem si vzal na mušku pár škol z okolí (většinou jsem vybíral nějaké školy s tragicky vypadající webovou prezentací) a jen tak zkusil nabídnout svoje služby. Zatím se ozvali jen z jedné školy, kde mi v emailu sdělili, že momentálně nikoho takového jako já nepotřebují, ale že jsem je celkem zaujal a případně mi dají vědět…:-) Takže nic moc.

Také jsem navštívil Job Center, což je taková obdoba pracovního úřadu u nás. Mají tam k dispozici terminály, kde můžete celkem pohodlně vyhledávat práci a v případě zájmu si můžete vytisknout detaily o určité pracovní nabídce. Několik inzerátu sem si vytisknul a asi na dva jsem reagoval. První pracovní nabídka byla na pozici webmastera. Nebyl jsem si sice příliš jistý, jestli na takovouto nabídku můžu reagovat, poněvadž požadavky se mi zdály celkem vysoké. Nakonec jsem ale sesmolil email a poslal ho spolu s přiloženým CV a ukázkami mé práci na určenou adresu. Poté, co jsem odeslal email, jsem se podíval na stránky dané společnosti (či co to je) a docela jsem se zhrozil. Schválně koukněte na adresu http://www.nur­sing2000uk.com kde je vystavena webová prezentace, o kterou by se měl někdo starat. Ja sice nejsem žádný guru, ale u tohodle bych se třikrát za den poblil. Varovat mě měl už požadavek, že žadatel musí perfektně ovládat Front Page 2003. Ještě mě dostala hláška, že společnost je ochotna na stránkách zmínit, kdo se o danou prezentaci zrovna stará, aby pomohla webmasterovi to expand in this area….:-) Upřímně řečeno nechápu, proč se mi neozvali. Kde asi soudruzi s NDR udělali chybu? Možná, že si to ještě rozmyslí..:-) Uvidíme.

Dále jsem reagoval na inzerát na pozici IT Helpdesk Administrator. To vypadá celkem slibně, ale mám pocit, že opět pohořím na mé ne dosud dokonalé angličtině. Mailem mi poslali nějaké dokumenty, které musím vyplnit a pak se zřejmě budou konat nějaká interview. Papíry je potřeba poslat do 11. května, takže se to pokusím stihnout a jen tak zkusit interview. Pavděpodobně to asi ještě neklapne, ale zkušenost by to mohla být dobrá.

Také jsem se trošičku začal zajímat o možnosti připojení k netu. Dal jsem tedy řeč na toto téma s rodinkou u které bydlím a musím říct, že to vypadá celkem slibně. Zdá se, že v Londýně je nejběžnějsí připojení přes ADSL, kdy za paušál 18 liber na měsíc máte trvalé připojení. Když jsem to začal trošku rozpitvávat, tak jsem zjistil, že připojení je time unlimited a dotazu, jestli připojení je data unlimited nějak vůbec nerozuměli….:-) Ty by asi koukali, jak to funguje v Čechách…:-) Až by na ně začli uplatňovat nějakou fair user policy, tak by se asi nestačili divit…:-) Rychlost připojení jsem zkoušel měřit a myslím, že 1Mbps je naprosto v klidu nemyslíte? Abychom tady nemuseli moc rozvrtávat barák, tak zřejmě navrhnu koupi ADSL routeru s WiFi interfacem a do noťasu si koupim nějakou PCMCIA síťovku. Dneska jsem se trošku porozhlížel na netu a do 100 liber bych se měl vejít. Pak už budu jen serfovat….:-) Platit po mně asi nic chtít nebudou…..:-) Nakonec tohoto odstavce bych chtěl ještě zmínit jednu zajímavost, že paní domácí pracuje pro vládu (většinou z domova) a disponuje nějakým speciálním zabezpečeným přístupem k síti. To budu muset ještě někdy prozkoumat, ale její počítačové vybavení je celkem hodně v pohodě.

Víkend jsem strávil částečně pracovně, částečně potulováním se po Londýně. Jelikož jsem začal pracovat až v pátek, tak jsem šel do práce i v sobotu a na neděli jsem měl volno, takže jsme vyrazili opět do muzea a pak parčík Nezapomněli jsme se zastavit v mé oblíbené restauraci u Trafalgar Square, kde jsem spráskal tři večeře. Den s námi strávily ještě dvě Lucky kamarádky z Brazílie, takže jsem celkem procvičil angličtinu. See ya.

Komentáře k článku “Další týden v Londýně”

Peters říká:

No, jak na to koukam, asi Ti poslu autorak toho sveho Dreamweavera, jak to tak vypada, bude se Ti v Anglii hodit :-))). Jinak ja bych ty visualni nastroje nezahazoval, treba v posledni verzi Visual Studia je kod docela peknej a vazba mezi visualem a kodem take ujde. Preju hodne stesti!

antpj říká:

Koukám, že budeš v Anglii pomaličku jako doma, dokonce jsi si již našel oblíbenou restauraci, tomu se říká správný přístup:-)Řeknu Ti, nato, že jsi tam jen chvilinku, tak jsi se rozjel docela pohodovým tempem, jen tak dál…až dáš dohromady to připojení, tak to teprve nebude mít chybu…pozdravuj Lucku PS:Že se Vám tak trošičku stýská po té Vaší rozmazlené kilové drobotině:-)Hodně šrěstí, zatim Pj

Němčour říká:

Zdary! Zravim z Indie do Anglie 🙂 Jakypa je v Londyne pocasi? Tady je nadhernych 42°C 🙂 Jinak ta cena pripojeni 18 GBP je fakt husta… kdyz si to vezmes pomerne k jejich vejplate, tak jsou cesky nabidky fakt vysmech…. Posilam ten slibovanej link na muj blog, je to teda v anglictine… meli to v podminkach.. no aspon muzes kritizovat moji anglictinu, kdyz ted takhle rychle rostes… Mej se moc fajn a pozdravuj Lucku. Nemcour

BoUk říká:

No to je dost Nemcoure, zes to sem napalil…:-) Uz mi zbyva jen 15 minut na pouzivani internetu, takze tvoje pribehy proctu nekdy o vikendu nebo az budu mit pripojeni. Zatim ale nemam moc cas to resit. Jinak pocasi je tu klasika. Rano to vypada, ze bude parak jak prase, ale pak se zatahne a je celej den hnusne….:-)

Hanz říká:

Huom.Tak zatim valis, jako vzdy, tak aby jsi se nam tam nakonec neusadil anglane 🙂 … ale koukam ze jses, tam chvilku a uz valis i skotska slova 🙂 … no ja uz jsem se v praci rozkoukal, ale porad to neni ono. Jjsou tam nejaky zmeny a tak porad nemam jeste ani svoje veci, ale na mail napisu podrobnosti …. mej se banane … bye

Kubrts říká:

Zdarec Bouku, mas po Plzni chodici propagatory Tveho webu, tak jsem zavital … myslim, ze blog je dobrej napad, protoze jakmile se v nakej rozumne dobe neobjevi novy prispevek, tak Tve okoli muze kontaktovat Interpol a ptat se vcas co je s Tebou 🙂 Jinak priste venuj vetsi pozornost vyberu obleceni, mit fusekle jen pres prsty asi nebude uplne ok.


Kdo jsem

BoUk foto

Jmenuji se Petr Pabouček a zabývám se vývojem webů pro firmy a jednotlivce. Strávil jsem 2.5 roku v Anglii, kde jsem pracoval jako freelancer v oblasti web designu. Hovořím plynně anglicky a při své práci používám technologie HTML, CSS, PHP a MySQL...více o mně »

Vyhledávání

Poslední komentáře